aantal personen: 2
Ingrediënten
- 400 gr witte asperges
- 100 gr groene asperges
- 1 lente-uitje
- 6-8 grote schoongemaakte gepelde Chinese garnalen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel saké of droge sherry
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle
asperges schuin in stukken van 4 cm - Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken
- Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en lente-uitjes hierin
een minuut - Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten
- Voeg de garnalen toe en schep even om
- Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de
asperges op een klein vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel zijn
verdampt) - Breng de asperge-garnalen-schotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer
er de geschaafde amandelen door - Serveer met gekookte rijst