Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 2.5 dl mayonaise
- 1 tl mosterd
- 2 augurken
- 1 tl bieslook
- 1 tl dragon
- 1 tl kervel
- 1 tl kappertjes
- 1 tl peterselie
- 2 tl ketchup
- 2 tl gemberstroop
- Tabasco
- 75 gr aardbeien
- 35 cl kirschwasser
- 15 cl cognac
Bereiding
- De canadienne aardbeiensaus is afgeleid van mayonaise die vrij dik mag zijn,
omdat er nog wat vochthoudende ingrediïnten bijkomen - Maak de groene kruiden schoon en hak ze ragfijn
- Hak ook de augurken en de kappertjes fijn
- Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise
- Doe er ten slotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes
tabasco door - Zet de saus koel weg
- Spoel de aardbeien goed schoon onder de koude kraan, verwijder de kroontjes en
pureer de aardbeien - Sprenkel er het Kirschwasser overheen en zet de aardbeien zolang weg
- Gaar de asperges volgens het
basisrecept - Leg een servet of een schone theedoek op een schaal, haal de asperges uit het
kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op het doek om af te koelen - Roer de aardbeienpuree door de Canadiennesaus en doe er de cognac bij
- Geef de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges