Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 2.5 dl mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurken
  • 1 tl bieslook
  • 1 tl dragon
  • 1 tl kervel
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl peterselie
  • 2 tl ketchup
  • 2 tl gemberstroop
  • Tabasco
  • 75 gr aardbeien
  • 35 cl kirschwasser
  • 15 cl cognac

Bereiding

  1. De canadienne aardbeiensaus is afgeleid van mayonaise die vrij dik mag zijn,
    omdat er nog wat vochthoudende ingrediïnten bijkomen
  2. Maak de groene kruiden schoon en hak ze ragfijn
  3. Hak ook de augurken en de kappertjes fijn
  4. Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise
  5. Doe er ten slotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes
    tabasco door
  6. Zet de saus koel weg
  7. Spoel de aardbeien goed schoon onder de koude kraan, verwijder de kroontjes en
    pureer de aardbeien
  8. Sprenkel er het Kirschwasser overheen en zet de aardbeien zolang weg
  9. Gaar de asperges volgens het
    basisrecept
  10. Leg een servet of een schone theedoek op een schaal, haal de asperges uit het
    kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op het doek om af te koelen
  11. Roer de aardbeienpuree door de Canadiennesaus en doe er de cognac bij
  12. Geef de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges