Ingrediƫnten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout
  • 35 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 75 gr kalfsvlees
  • 25 gr ui
  • 10 gr boter
  • 1/2 liter melk
  • 1 takje tijm
  • 3 peperkorrels
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd ze in stukjes
  2. Plet de peperkorrels
  3. Snijd het kalfsvlees in stukjes en laat ze samen met de ui, de geplette
    peperkorrels, het takje tijm en wat nootmuskaat, een paar minuten in de 10 gram
    boter sudderen
  4. Maak intussen van de 40 gram boter en de bloem een roux door de boter te
    smelten en ze zonder verkleuren uit te laten bruisen
  5. Voeg er de bloem bij en laat alles onder voortdurend roeren vijf minuten garen
  6. Verhit intussen de melk en giet de hete melk bij de roux
  7. Voeg er onder voortdurend roeren, de stukjes kalfsvlees en de groente en
    kruiden bij en laat de saus 20 minuten doorkoken
  8. Zeef het mengsel door een neteldoeks lapje en zet de saus, afgedekt met een
    beboterd papiertje, weg
  9. Schil en gaar de asperges volgens het
    basisrecept
  10. Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen
  11. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
    over de borden
  12. Geef over het midden van de asperges wat bechamelsaus er serveer de rest in een
    sauskommetje