Ingrediënten:
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
- 1 el advocaat
- 100 gr mayonaise
- 1/2 bosje peterselie
- Voor de mayonaise:
- 2 dl slaolie
- 1 ei
- 1/2 citroen
- 1 tl mosterd
- Peper
- Zout
- Worcestershiresaus
Bereiding:
- Voor de mayonaise kunt u een goede kant en klaar mayonaise gebruiken
- U kunt hem ook zelf maken
- Dat gaat als volgt:
- Pers de citroen uit en zeef het sap
- Splits het ei en doe de dooier in een kommetje
- Voeg er een theelepel mosterd aan toe en roer alles met een garde om
- Klop er – in het begin druppel voor druppel – de slaolie door
- Wanneer alle slaolie door de mayonaise geklopt is, een paar druppeltjes
citroensap toevoegen - Is de mayonaise te dik geworden, dan met wat citroensap afslappen
- Breng de mayonaise ten slotte met peper, zout en wat Worcestershiresaus op smaak
- Lukt het de eerste keer niet met de mayonaise, dan is er nog geen man over boord
- Begin met een eigeel en een theelepeltje mosterd
- Sla er eerst wat slaolie druppelsgewijs door en wanneer de massa op dikte komt,
de mislukte mayonaise - Zet de mayonaise heel koel weg
- Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept - Terwijl de asperges staan te garen de peterselie onder stromend water wassen,
droogslaan, nadeppen met een schone doek of wat keukenpapier en de blaadjes van
de stelen halen - Hak de blaadjes zeer fijn
- Roer de advocaat door de mayonaise en roer er vervolgens de gehakte peterselie
door - Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
over de borden - Geef er de mayonaise bij