Ingrediënten:
- 16 asperges
- 20 gr zout
- 8 el mayonaise
- 2 eieren
- 1 dl room
- 8 plakken gekookte ham
- 1/2 bosje peterselie
- Zout
- Peper
- Voor de mayonaise:
- 2 eieren
- 1 tl mosterd
- 4 dl slaolie
- 1/2 citroen
- Witte peper uit de molen
- Zout
- Worcestershiresaus
Bereiding:
- Gaar de asperges volgens het
basisrecept - Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard
te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken - Splits de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar
- Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door
- Pers de citroen uit en zeef het sap
- Sla de room licht op
- Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef
- Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door
- Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes
citroensap en wat Worcestershiresaus - Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen
- Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog
eventueel nog wat na met keukenpapier - Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn
- (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen, doe de blaadjes daarvoor in
een kopje en knip er met een keukenschaar in) - Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en
leg op elke plak twee asperges - Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal
- Strooi er de fijngehakte peterselie over