Ingrediƫnten:

  • 16 asperges
  • 20 gr zout
  • 8 el mayonaise
  • 2 eieren
  • 1 dl room
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1/2 bosje peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Voor de mayonaise:
  • 2 eieren
  • 1 tl mosterd
  • 4 dl slaolie
  • 1/2 citroen
  • Witte peper uit de molen
  • Zout
  • Worcestershiresaus

Bereiding:

  1. Gaar de asperges volgens het
    basisrecept
  2. Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard
    te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken
  3. Splits de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar
  4. Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door
  5. Pers de citroen uit en zeef het sap
  6. Sla de room licht op
  7. Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef
  8. Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door
  9. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes
    citroensap en wat Worcestershiresaus
  10. Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen
  11. Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog
    eventueel nog wat na met keukenpapier
  12. Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn
  13. (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen, doe de blaadjes daarvoor in
    een kopje en knip er met een keukenschaar in)
  14. Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en
    leg op elke plak twee asperges
  15. Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal
  16. Strooi er de fijngehakte peterselie over