Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 6 geschilde witte asperges
- 6 geschilde groene asperges
- 1 fijngesneden ui
- 1 el boter
- 2 el slagroom
- 2 el olie
- 200 g rijst
- 1 dl witte wijn
- 100 gram verse Parmezaansekaas, geraspt
- Suiker
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken
- 7,5 dl kookvocht apart houden Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden ±1/4 deel van de stelen pureren, en de slagroom toevoegen
- De ui in de olie ± 5 min fruiten
- Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin
- Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst
- Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken
- Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe
- Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas
- Garneer de risotto met de asperge kopjes