Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 6 geschilde witte asperges
  • 6 geschilde groene asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 el boter
  • 2 el slagroom
  • 2 el olie
  • 200 g rijst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gram verse Parmezaansekaas, geraspt
  • Suiker
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken
  2. 7,5 dl kookvocht apart houden Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden ±1/4 deel van de stelen pureren, en de slagroom toevoegen
  3. De ui in de olie ± 5 min fruiten
  4. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin
  5. Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst
  6. Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken
  7. Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe
  8. Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas
  9. Garneer de risotto met de asperge kopjes