aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 400 gr geschilde aardappelen
- 200 gr afval van asperges (schillen en uiteinden)
- Peper
- Zout
- Boter
- 2 el gesnipperde bieslook
- 2 el mayonaise
- 1 klein potje zalmkuit
- Enkele topjes dille
-
Bereiding:
- Kook de aardappelen met de afval van asperges en een nootje boter gedurende
ongeveer 20 minuten in lichtgezouten water gaar - Spoel de dilletopjes en dep ze droog
- Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af en laat u ze even op het vuur drogen
- Haal ze daarna samen met de aspergevoeten door de groentemolen (de
aspgerge-afval zal hierbij in de molen achterblijven) - Kruid nog wat bij met peper en zout
- Voeg dan de bieslook en de mayonaise aan de puree toe
- Verdeel de aspergepuree met een ijslepel en zet op elk bolletje een kroontje
zalmkuit en werk af met een topje dille - Deze puree kan u koud of lauw serveren met een borrelglaasje aquavit
- Kook de aardappelen met de afval van asperges en een nootje boter gedurende