aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 400 gr geschilde aardappelen
    • 200 gr afval van asperges (schillen en uiteinden)
    • Peper
    • Zout
    • Boter
    • 2 el gesnipperde bieslook
    • 2 el mayonaise
    • 1 klein potje zalmkuit
    • Enkele topjes dille

  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen met de afval van asperges en een nootje boter gedurende
      ongeveer 20 minuten in lichtgezouten water gaar
    • Spoel de dilletopjes en dep ze droog
    • Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af en laat u ze even op het vuur drogen
    • Haal ze daarna samen met de aspergevoeten door de groentemolen (de
      aspgerge-afval zal hierbij in de molen achterblijven)
    • Kruid nog wat bij met peper en zout
    • Voeg dan de bieslook en de mayonaise aan de puree toe
    • Verdeel de aspergepuree met een ijslepel en zet op elk bolletje een kroontje
      zalmkuit en werk af met een topje dille
    • Deze puree kan u koud of lauw serveren met een borrelglaasje aquavit