Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gram asperges
- 60 gram zachte geitenkaas; of geraspte Goudse belegenkaas
- 100 gram Mascarpone; of creme fraiche
- Zout
- Peper
- 10 gram boter
- Lente-uitjes
- 400 gram risottorijst
- Ongeveer 1 liter groentebouillon (of 8dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave)
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
Bereiding:- Schil het onderste gedeelte van de asperge en snijd ze in schuine stukken van 2/3 cm lengte Kook de asperges in de stoom pan met zout beetgaar
- Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges
- Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of creme fraiche door de aspergepuree
- Smelt de boter
- Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken en hak het witte gedeelte van het uitje fijn
- Bak beide glazig in de hete boter
- Voeg de ongekookte rijst toe, roer goed zodat alles even door de boter wordt gehaald
- Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat
- Kook de rijst onder voortdurend roeren in circa 20 minuten, onafgedekt, gaar
- Roer de aspergepuree erdoor en op het laatst – heel voorzichtig – de aspergepunten
- Garneer het geheel met de pijnboompitten