Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gram asperges
    • 60 gram zachte geitenkaas; of geraspte Goudse belegenkaas
    • 100 gram Mascarpone; of creme fraiche
    • Zout
    • Peper
    • 10 gram boter
    • Lente-uitjes
    • 400 gram risottorijst
    • Ongeveer 1 liter groentebouillon (of 8dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave)
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten


  • Bereiding:

    • Schil het onderste gedeelte van de asperge en snijd ze in schuine stukken van 2/3 cm lengte Kook de asperges in de stoom pan met zout beetgaar
    • Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges
    • Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of creme fraiche door de aspergepuree
    • Smelt de boter
    • Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken en hak het witte gedeelte van het uitje fijn
    • Bak beide glazig in de hete boter
    • Voeg de ongekookte rijst toe, roer goed zodat alles even door de boter wordt gehaald
    • Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat
    • Kook de rijst onder voortdurend roeren in circa 20 minuten, onafgedekt, gaar
    • Roer de aspergepuree erdoor en op het laatst – heel voorzichtig – de aspergepunten
    • Garneer het geheel met de pijnboompitten