aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten


    • 300 gr witte asperges

    • 200 gr groene asperges

    • 2 tl zout

    • 6 eieren

    • 150 gr champignons

    • 1 sjalotje of klein uitje

    • Nootmuskaat

    • 50 gr magere rauwe ham

    • 50 gr boter

    • 50 gr geraspte kaas (belegen Goudse of Emmentaler)

    • Witte peper uit de molen

    • Zout

    • 1/2 citroen

    • Boter



  • Bereiding


    • Begin met de asperges, schil de witte en gaar ze volgens het
      basisrecept

    • Haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een schone
      theedoek of wat lagen keukenpapier

    • De groene asperges hoeven nauwelijks geschild te worden en zijn na 3 minuten
      blancheren perfect

    • Laat ook de groene asperges uitlekken

    • Pers de citroen uit en zeef het sap

    • Maak de champignons schoon, snijd een klein stukje van de steel af en snijd de
      champignons in plakjes

    • Zet ze zolang in koud water met een paar druppeltjes citroen om verkleuren te
      voorkomen

    • Snijd de ham in reepjes

    • Maak de sjalot (of het uitje) schoon en snipper het zeer fijn

    • Verwarm de boter in een pan en fruit daarin de sjalotsnippers goudbruin

    • Laat de champignonschijfjes uitlekken en doe ze bij de gefruite sjalot

    • Doe er ook de hamreepjes bij en sluit de pan

    • Laat de inhoud op een heel laag vuur gaar stoven

    • Snijd de droge asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter, hou er een
      paar achter voor de garnering

    • Breek de eieren in een beslagkom en roer er de geraspte kaas door

    • Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en wat zout

    • Smelt 50 gr boter in een hoge koekenpan, laat ze uitbruisen zonder dat ze
      verkleurt en bevochtig ook de rand met de gesmolten boter

    • Giet de helft van het mengsel in de koekenpan en laat het even stollen

    • Roer de stukjes asperge voorzichtig onder de champignons, ui en ham en schep de
      massa op de stollende massa

    • Giet er daarna de rest van de geklutste eieren over

    • Laat de omelet op een laag vuur langzaam garen

    • Garneren met de achtergehouden groene en witte asperges