aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten
-
300 gr witte asperges -
200 gr groene asperges -
2 tl zout -
6 eieren -
150 gr champignons -
1 sjalotje of klein uitje -
Nootmuskaat -
50 gr magere rauwe ham -
50 gr boter -
50 gr geraspte kaas (belegen Goudse of Emmentaler) -
Witte peper uit de molen -
Zout -
1/2 citroen -
Boter
-
-
Bereiding
-
Begin met de asperges, schil de witte en gaar ze volgens het
basisrecept -
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een schone
theedoek of wat lagen keukenpapier -
De groene asperges hoeven nauwelijks geschild te worden en zijn na 3 minuten
blancheren perfect -
Laat ook de groene asperges uitlekken -
Pers de citroen uit en zeef het sap -
Maak de champignons schoon, snijd een klein stukje van de steel af en snijd de
champignons in plakjes -
Zet ze zolang in koud water met een paar druppeltjes citroen om verkleuren te
voorkomen -
Snijd de ham in reepjes -
Maak de sjalot (of het uitje) schoon en snipper het zeer fijn -
Verwarm de boter in een pan en fruit daarin de sjalotsnippers goudbruin -
Laat de champignonschijfjes uitlekken en doe ze bij de gefruite sjalot -
Doe er ook de hamreepjes bij en sluit de pan -
Laat de inhoud op een heel laag vuur gaar stoven -
Snijd de droge asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter, hou er een
paar achter voor de garnering -
Breek de eieren in een beslagkom en roer er de geraspte kaas door -
Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en wat zout -
Smelt 50 gr boter in een hoge koekenpan, laat ze uitbruisen zonder dat ze
verkleurt en bevochtig ook de rand met de gesmolten boter -
Giet de helft van het mengsel in de koekenpan en laat het even stollen -
Roer de stukjes asperge voorzichtig onder de champignons, ui en ham en schep de
massa op de stollende massa -
Giet er daarna de rest van de geklutste eieren over -
Laat de omelet op een laag vuur langzaam garen -
Garneren met de achtergehouden groene en witte asperges
-