aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
300 gr witte aspergepunten -
200 gr groene aspergepunten -
2 tl zout -
8 eieren -
Witte peper uit de molen -
Zout -
Room -
Boter -
4 dl roomsaus
-
-
Bereiding
-
Gaar de asperges volgens het
basisrecept -
Maak, terwijl de asperges staan te garen, de roomsaus -
Haal de aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een schone
theedoek of wat lagen keukenpapier -
Smelt een steekje boter in een pan en stoof daarin de aspergepunten op een laag
vuur -
Breek de eieren in een beslagkom en klop ze, met wat room, los -
Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe -
Verhit een steekje boter in een koekepan en bak hierin van een kwart van het
eimengsel een omelet -
Schuif de omelet op een bord, leg er een kwart van de aspergepunten in en klap
ze dicht -
Zet ze warm weg -
Bak op dezelfde manier de andere drie omeletten -
Schep er voor het serveren enkele lepeltjes roomsaus langs
-