aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten


    • 300 gr witte aspergepunten

    • 200 gr groene aspergepunten

    • 2 tl zout

    • 8 eieren

    • Witte peper uit de molen

    • Zout

    • Room

    • Boter

    • 4 dl roomsaus



  • Bereiding


    • Gaar de asperges volgens het
      basisrecept

    • Maak, terwijl de asperges staan te garen, de roomsaus

    • Haal de aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een schone
      theedoek of wat lagen keukenpapier

    • Smelt een steekje boter in een pan en stoof daarin de aspergepunten op een laag
      vuur

    • Breek de eieren in een beslagkom en klop ze, met wat room, los

    • Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe

    • Verhit een steekje boter in een koekepan en bak hierin van een kwart van het
      eimengsel een omelet

    • Schuif de omelet op een bord, leg er een kwart van de aspergepunten in en klap
      ze dicht

    • Zet ze warm weg

    • Bak op dezelfde manier de andere drie omeletten

    • Schep er voor het serveren enkele lepeltjes roomsaus langs