aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
2 kg asperges -
20 gr zout -
4 eieren -
8 el olie -
8 citroenen -
8 tomaten -
1 bosje peterselie -
Witte peper uit de molen -
Zout -
Worcestershiresaus
-
-
Bereiding
-
Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept -
Terwijl de asperges staan te garen de eieren zacht koken (circa 6 minuten) en
in een pannetje met koud water af laten koelen -
Pers de citroenen uit en zeef het sap -
U hebt ongeveer 5 eetlepels sap nodig -
Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te
houden -
Het velletje barst en kan gemakkelijk verwijderd worden -
Snijd een tomaat in dunne plakjes, ontdoe de andere tomaten van de zaadlijsten
en snijd ze in stukken -
Klop van de olie, het citroensap, het zout en de peper een sausje dat op smaak
gebracht wordt met wat Worcestershiresaus -
Sprenkel het sausje over de stukjes tomaat -
Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen -
Was het bosje peterselie, sla het goed droog en droog de blaadje na met wat
keukenpapier -
Hak de blaadjes niet al te fijn -
Leg de stukjes tomaat op de serveerschaal, snijd de eieren in vier partjes, leg
ze op de stukjes tomaat en bestrooi ze met wat zout en peper -
Leg er de fijngehakte peterselie tegenaan evenals de droge en afgekoelde
asperges -
Een heerlijke salade voor warme zomerdagen -
Of (voor 8 personen) een verfrissend voorgerechtje
-