aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten


    • 2 kg asperges

    • 20 gr zout

    • 4 eieren

    • 8 el olie

    • 8 citroenen

    • 8 tomaten

    • 1 bosje peterselie

    • Witte peper uit de molen

    • Zout

    • Worcestershiresaus



  • Bereiding


    • Schil en gaar de asperges volgens het
      basisrecept

    • Terwijl de asperges staan te garen de eieren zacht koken (circa 6 minuten) en
      in een pannetje met koud water af laten koelen

    • Pers de citroenen uit en zeef het sap

    • U hebt ongeveer 5 eetlepels sap nodig

    • Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te
      houden

    • Het velletje barst en kan gemakkelijk verwijderd worden

    • Snijd een tomaat in dunne plakjes, ontdoe de andere tomaten van de zaadlijsten
      en snijd ze in stukken

    • Klop van de olie, het citroensap, het zout en de peper een sausje dat op smaak
      gebracht wordt met wat Worcestershiresaus

    • Sprenkel het sausje over de stukjes tomaat

    • Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen

    • Was het bosje peterselie, sla het goed droog en droog de blaadje na met wat
      keukenpapier

    • Hak de blaadjes niet al te fijn

    • Leg de stukjes tomaat op de serveerschaal, snijd de eieren in vier partjes, leg
      ze op de stukjes tomaat en bestrooi ze met wat zout en peper

    • Leg er de fijngehakte peterselie tegenaan evenals de droge en afgekoelde
      asperges

    • Een heerlijke salade voor warme zomerdagen

    • Of (voor 8 personen) een verfrissend voorgerechtje