aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 200 gram beenham

    • 250 gram bladerdeeg uit de koeling of vrieskast

    • 1 kilogram asperges

    • 50 gram geraspte kaas

    • 3 eieren

    • 1/8 liter room

    • Peper

    • Fijngeknipte peterselie

    • Fijngeknipte bieslook

    • Ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee



  • Bereiding


    • Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier
      beklede ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee

    • Prik hier en daar met een vork in de bodem

    • Kook de asperges en laat ze afkoelen

    • Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ±
      5 centimeter lang

    • Bak de helft van de beenham in een koekenpan

    • Leg deze gebakken Beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges

    • Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in
      dobbelsteentjes gesneden, beenham

    • Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los

    • Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de
      dobbelsteentjes beenham

    • Bak de taart in een op 220°C of stand 5 voorverwarmde oven gedurende 40
      minuten

    • Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten