aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
200 gram beenham -
250 gram bladerdeeg uit de koeling of vrieskast -
1 kilogram asperges -
50 gram geraspte kaas -
3 eieren -
1/8 liter room -
Peper -
Fijngeknipte peterselie -
Fijngeknipte bieslook -
Ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee
-
-
Bereiding
-
Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier
beklede ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee -
Prik hier en daar met een vork in de bodem -
Kook de asperges en laat ze afkoelen -
Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ±
5 centimeter lang -
Bak de helft van de beenham in een koekenpan -
Leg deze gebakken Beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges -
Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in
dobbelsteentjes gesneden, beenham -
Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los -
Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de
dobbelsteentjes beenham -
Bak de taart in een op 220°C of stand 5 voorverwarmde oven gedurende 40
minuten -
Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten
-