aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 2 kg asperges

    • 20 gr zout



  • Bereiding


    • Zet de groene asperges meteen rechtop in een hoge pan

    • Vul de pan met zoveel houd water dat de kopjes niet onder water komen te staan

    • Ververs het water regelmatig

    • Laat de asperges enkelen uren in het water staan

    • De stengels zuigen zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze
      zich gemakkelijker laten schillen

    • Spoel ze af onder de kraan en schil alleen het onderste stukje

    • Breng water met zout aan de kook en blancheer de groene asperges kort

    • 3 Minuten wanneer u ze beetgaar wil hebben, hooguit 5 minuten wanneer u van
      zacht en gaar houdt

    • De groene asperges meteen uit het kooknat halen en laten uitlekken

    • Wanneer u kort blancheert kunt u de groene asperges altijd nog vlak voor het
      serveren in een beetje kookvocht opwarmen