aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 4 moten zalm á 150 gr

    • Zout

    • Peper

    • Gemengde Griekse of Provençaalse kruiden

    • Olijfolie

    • 12 groene asperges

    • Witte wijnazijn

    • Tomatenpesto

    • 1 krop donkere friseesla

    • 50 gr waterkers

    • Tuinkers

    • 2 limoenen

    • 350 gr Parijse worteltjes

    • 450 gr krielaardappeltjes

    • 8 sjalotjes

    • 6 teentjes knoflook

    • Verse rozemarijn



  • Bereiding


    • Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk één kant met
      olie, bestrooi die dik met kruiden en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten

    • Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en grilleer ze

    • Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10-15 minuten en
      laat ze uitlekken

    • Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1
      eetlepel pestosaus en breng op smaak met zout en peper

    • Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden
      limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden

    • Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop

    • Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met rozemarijn gestoofd
      mengsel van de schoongemaakte Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en
      teentjes knoflook