aantal personen: 4 (voorgerecht)
-
Ingrediënten
-
12 witte asperges -
Zout -
Peper -
1/2 ongesneden brood -
2 a 3 eetlepels (olijf)olie -
1 teentje knoflook -
4 plakken rauwe ham (bv. Coburger- of Gallia-ham) -
12 zwarte olijven -
4 vormpjes met een doorsnede van 13 cm
-
-
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht op 160°C) -
Kook de asperges en laat ze uitlekken -
Snijd van het brood 4 dikke plakken van ca. 1/2 cm -
Ontkorst ze, bestrijk ze aan beide zijden goed met olie en leg ze in de vormpjes -
Laat de punten iets uitsteken zodat ze iets hol liggen -
Rooster ze in het midden van de oven in ca. 7 minuten goudbruin -
Laat ze afkoelen en verwijder de vormpjes -
Pak de uitgelekte, afgekoelde asperges en snijd de kop met 2 cm steel er vanaf -
Houd deze topjes apart -
Doe de rest van de asperges en de olie in de keukenmachine -
Pel de knoflook en pers ze erboven uit -
Pureer dit en breng het op smaak met zout en peper -
Snijd de ham in reepjes -
Besmeer het brood met de aspergepuree -
Verdeel de ham en de aspergepunten erover -
Garneer dit met olijven
-