aantal personen: 4 (voorgerecht)



  • Ingrediënten


    • 12 witte asperges

    • Zout

    • Peper

    • 1/2 ongesneden brood

    • 2 a 3 eetlepels (olijf)olie

    • 1 teentje knoflook

    • 4 plakken rauwe ham (bv. Coburger- of Gallia-ham)

    • 12 zwarte olijven

    • 4 vormpjes met een doorsnede van 13 cm



  • Bereiding


    • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht op 160°C)

    • Kook de asperges en laat ze uitlekken

    • Snijd van het brood 4 dikke plakken van ca. 1/2 cm

    • Ontkorst ze, bestrijk ze aan beide zijden goed met olie en leg ze in de vormpjes

    • Laat de punten iets uitsteken zodat ze iets hol liggen

    • Rooster ze in het midden van de oven in ca. 7 minuten goudbruin

    • Laat ze afkoelen en verwijder de vormpjes

    • Pak de uitgelekte, afgekoelde asperges en snijd de kop met 2 cm steel er vanaf

    • Houd deze topjes apart

    • Doe de rest van de asperges en de olie in de keukenmachine

    • Pel de knoflook en pers ze erboven uit

    • Pureer dit en breng het op smaak met zout en peper

    • Snijd de ham in reepjes

    • Besmeer het brood met de aspergepuree

    • Verdeel de ham en de aspergepunten erover

    • Garneer dit met olijven