aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
24 aspergepunten -
15 gr zout -
Casinobrood -
1 blikje tonijn -
Ansjovisboter
Voor de ansjovisboter: -
25 gr ansjovisfilets -
50 gr boter
-
-
Bereiding
-
Voor deze canape’s zijn alleen de punten van mooie, vingerdikke asperges nodig -
De restanten kunnen verwerkt worden in soepen, salades of purees -
Snijd de punten (circa 5 centimeter lang) van de asperges en leg ze een paar
uren in vers water -
Pocheer de aspergepunten tot ze goed gaar zijn (circa 4 minuten), haal ze uit
het kooknat en laat ze uitlekken -
Bewaar het kooknat -
Benut de gaartijd van de asperges om de canape’s verder voor te bereiden -
Leg een klontje van 50 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur
te laten komen -
Snijd 8 sneetjes van het casinobrood en snijd die in rechthoekjes van 3 X 5
centimeter -
Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en wrijf ze met een houten lepel door een
zeef -
Roer de boter smeuïg en roer er de ansjovispuree door -
Stort de inhoud van het blikje tonijn in een zeef en laat de olie weglopen -
Snijd het tonijnvlees in dunne plakjes -
Beboter een kant van de canape’s met de ansjovisboter en beleg ze met de
plakjes tonijn -
Leg de aspergepunten op de tonijn
-