aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 24 aspergepunten

    • 15 gr zout

    • Casinobrood

    • 1 blikje tonijn

    • Ansjovisboter


      Voor de ansjovisboter:


    • 25 gr ansjovisfilets

    • 50 gr boter



  • Bereiding


    • Voor deze canape’s zijn alleen de punten van mooie, vingerdikke asperges nodig

    • De restanten kunnen verwerkt worden in soepen, salades of purees

    • Snijd de punten (circa 5 centimeter lang) van de asperges en leg ze een paar
      uren in vers water

    • Pocheer de aspergepunten tot ze goed gaar zijn (circa 4 minuten), haal ze uit
      het kooknat en laat ze uitlekken

    • Bewaar het kooknat

    • Benut de gaartijd van de asperges om de canape’s verder voor te bereiden

    • Leg een klontje van 50 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur
      te laten komen

    • Snijd 8 sneetjes van het casinobrood en snijd die in rechthoekjes van 3 X 5
      centimeter

    • Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en wrijf ze met een houten lepel door een
      zeef

    • Roer de boter smeuïg en roer er de ansjovispuree door

    • Stort de inhoud van het blikje tonijn in een zeef en laat de olie weglopen

    • Snijd het tonijnvlees in dunne plakjes

    • Beboter een kant van de canape’s met de ansjovisboter en beleg ze met de
      plakjes tonijn

    • Leg de aspergepunten op de tonijn