aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
1 kg asperges -
10 gr zout -
1 bosje bieslook -
2 dl vinaigrettesaus -
1 tl mosterd -
4 eieren -
1 dl mayonaise -
1 bosje peterselie -
1 bosje radijsjes
Voor de vinaigrettesaus: -
1,5 dl slaolie -
1/2 dl kruidenazijn -
1/2 tl mosterd -
Witte peper uit de molen -
Zout
-
-
Bereiding
-
Gaar de asperges volgens het
basisrecept -
Maak, terwijl de asperges staan te garen, eerst de mayonaise en dan de
vinaigrettesaus -
Voor de vinaigrettesaus de peterselie goed schoon spoelen en droogslaan -
De blaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken -
Slaolie en azijn in een kommetje met de garde vermengen -
Er de helft van de gehakte peterselie aan toevoegen, er de mosterd doorroeren
en de vinaigrettesaus op smaak brengen met versgemalen peper en zout -
Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen -
Spoel de bieslook schoon, dep de sprietjes droog en hak ze fijn -
Strooi de gehakte bieslook over de punten van de asperges -
Kook de eieren hard (tien minuten), laat ze afkoelen en pel ze -
Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit -
Prak deze fijn in een kommetje en roer er de mayonaise, de mosterd en de
overgebleven helft van de fijngehakte peterselie door -
Spoel de radijsjes schoon en verwijder de kroontjes en worteltjes -
Verdeel de asperges over de borden -
Vul een spuitzak met de eigeelmassa -
Leg de halve eiwitten langs de asperges en spuit ze vol met de eigeelmassa -
Zet er de radijsjes tussen en schep een paar lepels vinaigrettesaus over de
asperges
-