aantal personen: 4



  • IngrediĆ«nten


    • 1 kg asperges

    • 10 gr zout

    • 1 bosje bieslook

    • 2 dl vinaigrettesaus

    • 1 tl mosterd

    • 4 eieren

    • 1 dl mayonaise

    • 1 bosje peterselie

    • 1 bosje radijsjes


      Voor de vinaigrettesaus:


    • 1,5 dl slaolie

    • 1/2 dl kruidenazijn

    • 1/2 tl mosterd

    • Witte peper uit de molen

    • Zout



  • Bereiding


    • Gaar de asperges volgens het
      basisrecept

    • Maak, terwijl de asperges staan te garen, eerst de mayonaise en dan de
      vinaigrettesaus

    • Voor de vinaigrettesaus de peterselie goed schoon spoelen en droogslaan

    • De blaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken

    • Slaolie en azijn in een kommetje met de garde vermengen

    • Er de helft van de gehakte peterselie aan toevoegen, er de mosterd doorroeren
      en de vinaigrettesaus op smaak brengen met versgemalen peper en zout

    • Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen

    • Spoel de bieslook schoon, dep de sprietjes droog en hak ze fijn

    • Strooi de gehakte bieslook over de punten van de asperges

    • Kook de eieren hard (tien minuten), laat ze afkoelen en pel ze

    • Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit

    • Prak deze fijn in een kommetje en roer er de mayonaise, de mosterd en de
      overgebleven helft van de fijngehakte peterselie door

    • Spoel de radijsjes schoon en verwijder de kroontjes en worteltjes

    • Verdeel de asperges over de borden

    • Vul een spuitzak met de eigeelmassa

    • Leg de halve eiwitten langs de asperges en spuit ze vol met de eigeelmassa

    • Zet er de radijsjes tussen en schep een paar lepels vinaigrettesaus over de
      asperges