aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 500 gr aspergepunten

    • 1.5 tl zout

    • 5 blaadjes gelatine

    • 4 eieren

    • 4 kleine tomaten

    • 1 ei

    • Azijn



  • Bereiding


    • Schil en gaar de asperges volgens het
      basisrecept

    • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een
      schone theedoek of wat lagen keukenpapier

    • Zet de asperges koel weg

    • Laat 1 liter kooknat tot de helft inkoken

    • Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit en roer ze door het warme
      aspergenat

    • Giet het aspergenat in vier gladde puddingvormpjes en stort het nat terug in
      het pannetje

    • Zet de vormpjes in de koelkast en herhaal deze handeling tot er een dun laagje
      gelei op de vompjes zit

    • Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te
      houden

    • Kook een ei hard (10 minuten)

    • Snijd de tomaten in dunne plakjes en zet ze tegen de rand van de puddingvormpjes

    • Snijd het harde eiwit in reepjes en plaats deze tussen de plakjes tomaat tegen
      de zijkant van de vormpjes

    • Zet de plakjes tomaat en de reepjes ei met wat gelei vast en giet zoveel gelei
      in de vormpjes dat er een laagje van ongeveer 1 centimeter dik ontstaat

    • Pocheer de vier eieren in een pan met water en wat azijn (hou het eiwit met een
      lepel bij elkaar)

    • Snijd de gepocheerde eieren bij en laat ze afkoelen

    • Leg in elk vormpje een gepocheerd ei en vul aan met gelei

    • Laat de gelei in de koelkast opstijven

    • Stort op elk bord een vormpje (even in warm water houden om het lossen te
      vergemakkelijken) en leg er de aspergepunten omheen