aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
500 gr aspergepunten -
1.5 tl zout -
5 blaadjes gelatine -
4 eieren -
4 kleine tomaten -
1 ei -
Azijn
-
-
Bereiding
-
Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept -
Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een
schone theedoek of wat lagen keukenpapier -
Zet de asperges koel weg -
Laat 1 liter kooknat tot de helft inkoken -
Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit en roer ze door het warme
aspergenat -
Giet het aspergenat in vier gladde puddingvormpjes en stort het nat terug in
het pannetje -
Zet de vormpjes in de koelkast en herhaal deze handeling tot er een dun laagje
gelei op de vompjes zit -
Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te
houden -
Kook een ei hard (10 minuten) -
Snijd de tomaten in dunne plakjes en zet ze tegen de rand van de puddingvormpjes -
Snijd het harde eiwit in reepjes en plaats deze tussen de plakjes tomaat tegen
de zijkant van de vormpjes -
Zet de plakjes tomaat en de reepjes ei met wat gelei vast en giet zoveel gelei
in de vormpjes dat er een laagje van ongeveer 1 centimeter dik ontstaat -
Pocheer de vier eieren in een pan met water en wat azijn (hou het eiwit met een
lepel bij elkaar) -
Snijd de gepocheerde eieren bij en laat ze afkoelen -
Leg in elk vormpje een gepocheerd ei en vul aan met gelei -
Laat de gelei in de koelkast opstijven -
Stort op elk bord een vormpje (even in warm water houden om het lossen te
vergemakkelijken) en leg er de aspergepunten omheen
-