aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
2 kg asperges -
20 gr zout -
75 gr gerookte zalmfilet -
100 gr boter -
Witte peper uit de molen -
Zout -
1/2 citroen
-
-
Bereiding
-
Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen -
Schil en gaar de asperges volgens het
basisrecept -
Terwijl de asperges staan te garen de zalm zeer fijn hakken -
Roer de boter smeuïg, roer er de zalm door en wrijf de boter met een
houten lepel door een zeef -
Pers de citroen uit en zeef het sap -
Breng de boter op smaak met peper en zout en (eventueel) een druppeltje
citroensap -
Vul een spuitzak met de zalmboter en spuit een toefje op elk bord -
Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
over de borden
-