aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 2 kg asperges

    • 20 gr zout

    • 75 gr gerookte zalmfilet

    • 100 gr boter

    • Witte peper uit de molen

    • Zout

    • 1/2 citroen



  • Bereiding


    • Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen

    • Schil en gaar de asperges volgens het
      basisrecept

    • Terwijl de asperges staan te garen de zalm zeer fijn hakken

    • Roer de boter smeuïg, roer er de zalm door en wrijf de boter met een
      houten lepel door een zeef

    • Pers de citroen uit en zeef het sap

    • Breng de boter op smaak met peper en zout en (eventueel) een druppeltje
      citroensap

    • Vul een spuitzak met de zalmboter en spuit een toefje op elk bord

    • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze
      over de borden