Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 250 gram asperges; geschild
  • 250 gram broccoli; in roosjes
  • 1 wortel; in dunne plakjes
  • 1/2 eetlepel maïsolie
  • Voor de saus:
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
  • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden

Bereiding:

  1. Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
  2. Meng de ingrediënten voor de saus
  3. Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus
  4. Af en toe omroeren
  5. Verhit de maïsolie in een wok
  6. Bak de groenten een minuut of zes
  7. Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
  8. De groenten moeten nog knapperige zijn
  9. Direkt opdienen met bv rijst of noedels