Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr rode linzen
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 1/4 liter water
    • 500 gr mager lamsgehakt
    • 1 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 750 gr spinazie
    • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
    • 2 eetlepels citroensap
    • 3 losgeklopte eieren
    • 1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie


  • Bereiding:

    • Laat de linzen een nacht weken, giet ze af, zet ze op met het water en
      breng ze aan de kook
    • Temper het vuur en laat ze 20 minuten in de gesloten pan doorkoken
    • Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er
      balletjes van
    • Doe balletjes, de geelwortel, de spinazie en het nog resterend zout bij
      de soep en laat die nog 40 minuten zachtjes koken
    • Roer er het citroensap en de eieren door
    • Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie