Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr rode linzen
- 1 fijngehakte ui
- 1 1/4 liter water
- 500 gr mager lamsgehakt
- 1 1/2 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 750 gr spinazie
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 2 eetlepels citroensap
- 3 losgeklopte eieren
- 1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie
-
Bereiding:- Laat de linzen een nacht weken, giet ze af, zet ze op met het water en
breng ze aan de kook - Temper het vuur en laat ze 20 minuten in de gesloten pan doorkoken
- Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er
balletjes van - Doe balletjes, de geelwortel, de spinazie en het nog resterend zout bij
de soep en laat die nog 40 minuten zachtjes koken - Roer er het citroensap en de eieren door
- Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie
- Laat de linzen een nacht weken, giet ze af, zet ze op met het water en