aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 75 gr. blanke amandelen
    • 1 st. ui
    • 2 st. ansjovisfilets
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 dl kippenbouillon
    • 1 citroen
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel suiker
    • 4 st. augurk
    • 4 st artisjokbodems

    • 2 eetlepels kappertjes
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Maal de amandelen fijn in de keukenmachine
    • Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn
    • Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui even aan
    • Pers het teentje knoflook erboven uit
    • Bak de ansjovis even mee
    • Roer de amandelen en bouillon erdoor
    • Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is
    • Pers de citroen uit
    • Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor
    • Voeg zout en peper naar smaak toe
    • Laat de saus afkoelen.
    • Snijd de augurkjes tot waaiertjes
    • Leg de artisjokbodems op 4 bordjes
    • Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover
    • Garneer met de augurkwaaiertjes