aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 75 gr. blanke amandelen
- 1 st. ui
- 2 st. ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 dl kippenbouillon
- 1 citroen
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel suiker
- 4 st. augurk
- 4 st artisjokbodems
- 2 eetlepels kappertjes
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine
- Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn
- Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui even aan
- Pers het teentje knoflook erboven uit
- Bak de ansjovis even mee
- Roer de amandelen en bouillon erdoor
- Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is
- Pers de citroen uit
- Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Laat de saus afkoelen.
- Snijd de augurkjes tot waaiertjes
- Leg de artisjokbodems op 4 bordjes
- Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover
- Garneer met de augurkwaaiertjes