• IngrediĆ«nten:


    • 250 gr zelfrijzend bakmeel

    • 1/2 theelepel zout

    • 100 gr koude boter

    • Enkele eetlepels koud water

    • 250 gr mager rundergehakt

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika

    • 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel

    • Zout

    • Peper

    • 1 ei

  • Bereiding:


    • Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom

    • Snijd de boter met twee messen door het meel tot een kruimelig geheel is ontstaan

    • Kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe dat een samenhangend deeg ontstaat

    • Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten

    • Maak intussen de vulling: Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte paprika, de blokjes aardappel en wat zout en peper

    • Kneed alles goed dooreen

    • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap

    • Steek uit de deeglap 8 rondjes met een diameter van ca. 15 centimeter verdeel de gehaktvulling over de deegrondjes

    • Sla de deeglapjes dicht over de vulling en druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast

    • Prik de pasteitjes hier en daar in met een vork

    • Klop het ei in een kommetje los met wat water en bestrijk hiermee de pasteitjes

    • Leg de pasteitjes op een bakplaat

    • Bak de pasteitjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven

    • Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden en bak de pasteitjes nog ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn

    • Serveer de vleespasteitjes warm