-
Ingrediënten:-
250 gr zelfrijzend bakmeel -
1/2 theelepel zout -
100 gr koude boter -
Enkele eetlepels koud water -
250 gr mager rundergehakt -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika -
1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel -
Zout -
Peper -
1 ei
-
-
Bereiding:-
Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom -
Snijd de boter met twee messen door het meel tot een kruimelig geheel is ontstaan -
Kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe dat een samenhangend deeg ontstaat -
Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten -
Maak intussen de vulling: Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte paprika, de blokjes aardappel en wat zout en peper -
Kneed alles goed dooreen -
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap -
Steek uit de deeglap 8 rondjes met een diameter van ca. 15 centimeter verdeel de gehaktvulling over de deegrondjes -
Sla de deeglapjes dicht over de vulling en druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast -
Prik de pasteitjes hier en daar in met een vork -
Klop het ei in een kommetje los met wat water en bestrijk hiermee de pasteitjes -
Leg de pasteitjes op een bakplaat -
Bak de pasteitjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven -
Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden en bak de pasteitjes nog ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn -
Serveer de vleespasteitjes warm
-