Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 3 teentjes knoflook
    • 2 Spaanse rode pepers
    • 1 limoen
    • halve theelepel piment
    • zout
    • 12 kippenvleugels
    • 4 bosuitjes
    • 2 takjes verse peterselie


  • Bereiding:

    • Pel en pers de knoflook
    • Was en verwijder de zaadlijsten van de peper en snij het vruchtvlees in dunne ringetjes
    • Leg de peperringetjes ± 10 minuten in een schaaltje met heet water en laat de peper uitlekken
    • Roer een marinade van de knoflook met de peper, limoensap, piment en 5 eetlepels water
    • Breng op smaak met zout
    • Was de kippenvleugels en dep ze droog
    • Laat de kippenvleugels afgedekt 3 uur marineren in de knoflookmarinade
    • Verwarm de oven voor op de grillstand
    • Was en snij de bosuitjes in ringetjes
    • Was en hak de peterselie fijn
    • Laat de uitgelekte kippenvleugels onder de grill in 30 minuten gaar worden
    • Keer ze regelmatig
    • Serveer de Argentijnse gegrilde kip met de peterselie en de bosuitjes