Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 3 teentjes knoflook
- 2 Spaanse rode pepers
- 1 limoen
- halve theelepel piment
- zout
- 12 kippenvleugels
- 4 bosuitjes
- 2 takjes verse peterselie
-
Bereiding:- Pel en pers de knoflook
- Was en verwijder de zaadlijsten van de peper en snij het vruchtvlees in dunne ringetjes
- Leg de peperringetjes ± 10 minuten in een schaaltje met heet water en laat de peper uitlekken
- Roer een marinade van de knoflook met de peper, limoensap, piment en 5 eetlepels water
- Breng op smaak met zout
- Was de kippenvleugels en dep ze droog
- Laat de kippenvleugels afgedekt 3 uur marineren in de knoflookmarinade
- Verwarm de oven voor op de grillstand
- Was en snij de bosuitjes in ringetjes
- Was en hak de peterselie fijn
- Laat de uitgelekte kippenvleugels onder de grill in 30 minuten gaar worden
- Keer ze regelmatig
- Serveer de Argentijnse gegrilde kip met de peterselie en de bosuitjes