• IngrediĆ«nten

    • 3 zoete aardappelen
    • 4 tomaten (ontveld)
    • 400 gram sperzieboontjes
    • 1 grote rode ui
    • 1 theelepel gember
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1/2 eetlepel djinten
    • 1 theelepel peterselie
    • 1 rode peper
    • 1 teentje knoflook
    • citroensap
    • water


  • Bereiding:

    • Was de zoete aardappelen en kook ze met schil in ruim water in 20 minuten gaar.
    • Laat ze afkoelen in een vergiet en verwijder daarna de schil en snij ze in stukken.
    • Maak de boontjes schoon en snijdt ze in stukjes van 3 a 4 cm.
    • Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat citroensap op een laag vuur.
    • Doe er de boontjes en een scheutje water bij, en roerbak deze 5 minuten op hoog vuur.
    • Vul eventueel het water bij.
    • Voeg dan de gemberwortel, de knoflook, de in grove stukken gesneden tomaten, de gesnipperde peper, de garam masala en de djinten toe.
    • Roerbak door tot de tomaten gepureerd zijn.
    • Voeg dan 2 dl water toe, (evt. zout en peper).
    • Voeg tenslotte de zoete aardappelen en de peterselie toe en warm ze op in dit mengsel (3-5 minuten).