-
Ingrediënten- 3 zoete aardappelen
- 4 tomaten (ontveld)
- 400 gram sperzieboontjes
- 1 grote rode ui
- 1 theelepel gember
- 1 eetlepel garam masala
- 1/2 eetlepel djinten
- 1 theelepel peterselie
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- water
-
Bereiding:- Was de zoete aardappelen en kook ze met schil in ruim water in 20 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen in een vergiet en verwijder daarna de schil en snij ze in stukken.
- Maak de boontjes schoon en snijdt ze in stukjes van 3 a 4 cm.
- Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat citroensap op een laag vuur.
- Doe er de boontjes en een scheutje water bij, en roerbak deze 5 minuten op hoog vuur.
- Vul eventueel het water bij.
- Voeg dan de gemberwortel, de knoflook, de in grove stukken gesneden tomaten, de gesnipperde peper, de garam masala en de djinten toe.
- Roerbak door tot de tomaten gepureerd zijn.
- Voeg dan 2 dl water toe, (evt. zout en peper).
- Voeg tenslotte de zoete aardappelen en de peterselie toe en warm ze op in dit mengsel (3-5 minuten).