Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 400 gram bloemkool
    • 1 kleine krop andijvie
    • 400 gram gekookte witte bonen
    • 150 ml creme fraiche
    • 200 gram spekreepjes
    • Een kommetje zelfgemaakte vlees jus


  • Bereiding:
    • Was de bloemkool snijd in stukken en zet, met weinig water, op in een grote pan.
    • Laat in 15-20 minuten gaarkoken.
    • Was de andijvie en snijd in heel smalle reepjes,
    • Sla er met een slamandje of centrifugeer er het meeste vocht uit.
    • Voeg er in de laatste paar minuten bonen toe aan de bloemkool en giet af.
    • Pureer de bloemkool/bonen samen met de creme fraiche en doe weer terug in de pan die
      op een laag pitje staat.
    • Bak de spekreepjes op in een pan.
    • Roer de andijvie reepjes en de spekreepjes door de gepureerde bloemkool en bonen en
      laat nog even opwarmen.
    • Geef de vleesjus bij de andijviestamppot.