Aantal personen: 4
- Ingrediƫnten
- 400 gram bloemkool
- 1 kleine krop andijvie
- 400 gram gekookte witte bonen
- 150 ml creme fraiche
- 200 gram spekreepjes
- Een kommetje zelfgemaakte vlees jus
- Bereiding:
- Was de bloemkool snijd in stukken en zet, met weinig water, op in een grote pan.
- Laat in 15-20 minuten gaarkoken.
- Was de andijvie en snijd in heel smalle reepjes,
- Sla er met een slamandje of centrifugeer er het meeste vocht uit.
- Voeg er in de laatste paar minuten bonen toe aan de bloemkool en giet af.
- Pureer de bloemkool/bonen samen met de creme fraiche en doe weer terug in de pan die
op een laag pitje staat. - Bak de spekreepjes op in een pan.
- Roer de andijvie reepjes en de spekreepjes door de gepureerde bloemkool en bonen en
laat nog even opwarmen. - Geef de vleesjus bij de andijviestamppot.