Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 400 gr mager varkensvlees in blokjes
    • 1 eetlepel olie
    • 1 uitgeperst teentje knoflook
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 500 gr gesneden andijvie
    • 100 gr zure room


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25
      minuten gaar
    • Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
    • Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5
      minuten rondom bruin
    • Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het
      vlees, met het deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven
    • Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe
      andijvie, de zure room en wat peper en zout door
    • Serveer de stamppot met het vlees en de saus