Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg aardappelen
- Zout
- Peper
- 400 gr mager varkensvlees in blokjes
- 1 eetlepel olie
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 gr gesneden andijvie
- 100 gr zure room
-
Bereiding:- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25
minuten gaar - Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5
minuten rondom bruin - Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het
vlees, met het deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven - Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe
andijvie, de zure room en wat peper en zout door - Serveer de stamppot met het vlees en de saus
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25