Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- Zout
- 1/2 struik andijvie (± 300 gr)
- 75 gr ontbijtspek
- 150 gr rundergehakt
- 1 beschuit
- 1 klein ei
- 2 theelepels grove mosterd
- Peper
- 1 kleine banaan
- 15 gr boter
- 3/4 dl melk
-
Bereiding:- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken
- Was de andijvie en snijd hem fijn
- Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes
- Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd,
zout en peper en vorm er kleine balletjes van - Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar
- Bak in een droge koekenpan het spek in ± 3 minuten bruin en
knapperig - Schep het uit de pan
- Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes
- Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten
rondom bruin en gaar - Bak de banaan de laatste 3 minuten mee
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat
een stevige puree ontstaat - Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op
smaak met zout en peper - Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht
- Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de
aanbaksels los - Schenk de jus in een juskom