Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • Zout
    • 1/2 struik andijvie (± 300 gr)
    • 75 gr ontbijtspek
    • 150 gr rundergehakt
    • 1 beschuit
    • 1 klein ei
    • 2 theelepels grove mosterd
    • Peper
    • 1 kleine banaan
    • 15 gr boter
    • 3/4 dl melk


  • Bereiding:

    • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken
    • Was de andijvie en snijd hem fijn
    • Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes
    • Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd,
      zout en peper en vorm er kleine balletjes van
    • Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar
    • Bak in een droge koekenpan het spek in ± 3 minuten bruin en
      knapperig
    • Schep het uit de pan
    • Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes
    • Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten
      rondom bruin en gaar
    • Bak de banaan de laatste 3 minuten mee
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat
      een stevige puree ontstaat
    • Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op
      smaak met zout en peper
    • Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht
    • Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de
      aanbaksels los
    • Schenk de jus in een juskom