Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- 300 gr andijvie
- 1 ui
- 2 tomaten
- 100 gr bacon
- Zout
- 1 eetlepel boter
- Versgemalen peper
- 1 dl melk
- 1 pakje roomkaas met tuinkruiden (80 gr)
-
Bereiding:- Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water
- Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes
- Pel en snipper de ui
- Was de tomaten en snijd ze in plakjes
- Snijd de bacon in grove stukken
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten
gaar - Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de bacon in ± 5
minuten knapperig - Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten
- Maal er peper boven
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas
erdoor - Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even
- Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop