Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • 300 gr andijvie
    • 1 ui
    • 2 tomaten
    • 100 gr bacon
    • Zout
    • 1 eetlepel boter
    • Versgemalen peper
    • 1 dl melk
    • 1 pakje roomkaas met tuinkruiden (80 gr)


  • Bereiding:

    • Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water
    • Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes
    • Pel en snipper de ui
    • Was de tomaten en snijd ze in plakjes
    • Snijd de bacon in grove stukken
    • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten
      gaar
    • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de bacon in ± 5
      minuten knapperig
    • Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten
    • Maal er peper boven
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas
      erdoor
    • Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even
    • Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop