aantal personen: 6


  • Ingrediënten:


    • 1 kg runderbraadstuk

    • Zout

    • Versgemalen zwarte peper

    • 1 tl pimentpoeder

    • 50 gr boter

    • 2 uien

    • 2 teentjes knoflook

    • 2 stengels bleekselderij

    • 1 grote groene paprika

    • 1 groene spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje)

    • 2 dl Mexicaanse salsasaus

    • 1 el mosterd

    • 1 tl kaneel

    • 2 dl donker bier

    • Allesbinder

    • 1/2 bosje peterselie


  • Bereiding:


    • Wrijf het runderbraadstuk in met zout, peper en pimentpoeder

    • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin

    • Maak intussen de uien, de knoflook, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze heel klein

    • Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn

    • Leg het vlees op een bord

    • Bak alle gesneden groenten circa 4 minuten in het bakvet

    • Roer de salsasaus, moderd, kaneel en het bier erdoor

    • Breng de saus aan de kook

    • Leg het vlees erin en smoor het met het deksel schuin op de pan in circa 1 uur zachtjes gaar

    • Leg het vlees op een plank en laat het circa 5 minuten rusten

    • Kook de saus eventueel op hoog vuur in tot deze wat dikker begint te worden

    • Bind de saus eventueel met allesbinder

    • Snijd het vlees in plakken

    • Leg deze dakpansgewijs op een warme schaal en schep er wat saus over

    • Garneer met toefjes peterselie

    • Lekker met rijst en tomaten gevuld met maïs