aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
1 kg runderbraadstuk -
Zout -
Versgemalen zwarte peper -
1 tl pimentpoeder -
50 gr boter -
2 uien -
2 teentjes knoflook -
2 stengels bleekselderij -
1 grote groene paprika -
1 groene spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje) -
2 dl Mexicaanse salsasaus -
1 el mosterd -
1 tl kaneel -
2 dl donker bier -
Allesbinder -
1/2 bosje peterselie
-
-
Bereiding:-
Wrijf het runderbraadstuk in met zout, peper en pimentpoeder -
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin -
Maak intussen de uien, de knoflook, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze heel klein -
Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn -
Leg het vlees op een bord -
Bak alle gesneden groenten circa 4 minuten in het bakvet -
Roer de salsasaus, moderd, kaneel en het bier erdoor -
Breng de saus aan de kook -
Leg het vlees erin en smoor het met het deksel schuin op de pan in circa 1 uur zachtjes gaar -
Leg het vlees op een plank en laat het circa 5 minuten rusten -
Kook de saus eventueel op hoog vuur in tot deze wat dikker begint te worden -
Bind de saus eventueel met allesbinder -
Snijd het vlees in plakken -
Leg deze dakpansgewijs op een warme schaal en schep er wat saus over -
Garneer met toefjes peterselie -
Lekker met rijst en tomaten gevuld met maïs
-