-
Ingrediënten:-
2 pakjes a 14 stuks) chocolade after dinner cups (Chocolux) -
200 gr witte chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of Cote d’Or -
vulling: -
150 gr pure chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of Cote d’Or -
20 gr boter -
1 1/2 dl slagroom -
4 el Amaretto (amandellikeur) -
extra nodig: -
ijskoude marmeren plaat
-
-
Bereiding:-
Laat de cups in de koelkast afkoelen -
Schaaf met een kaasschaaf van de witte chocolade krullen af -
Breek boven de ene kom de rest witte, boven de andere kom de pure chocolade in kleine stukjes -
Temper de witte chocolade -
Wentel de chocoladecups heel snel door de witte chocolade zo dat alleen de buitenkant tot vlak onder de rand bedekt is -
Laat ze direct in de koelkast opstijven -
Vulling: -
Doe in een kom de pure chocolade en de boter -
Breng in een steelpan de slagroom aan de kook, roer goed om, schenk de room over de chocolade en de boter, roer goed en laat iets afkoelen -
Roer de amaretto erdoor en laat in de koelkast iets opstijven -
Giet de massa in cups en bestrooi met witte chocoladeschaafsel -
Laat de bonbons in de koelkast opstijven
-