• IngrediĆ«nten:



    • 2 pakjes a 14 stuks) chocolade after dinner cups (Chocolux)


    • 200 gr witte chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of Cote d’Or


    • vulling:


    • 150 gr pure chocolade, bijv. Callebaut (Leonidas) of Cote d’Or


    • 20 gr boter


    • 1 1/2 dl slagroom


    • 4 el Amaretto (amandellikeur)


    • extra nodig:


    • ijskoude marmeren plaat

  • Bereiding:



    • Laat de cups in de koelkast afkoelen


    • Schaaf met een kaasschaaf van de witte chocolade krullen af


    • Breek boven de ene kom de rest witte, boven de andere kom de pure chocolade in kleine stukjes


    • Temper de witte chocolade


    • Wentel de chocoladecups heel snel door de witte chocolade zo dat alleen de buitenkant tot vlak onder de rand bedekt is


    • Laat ze direct in de koelkast opstijven


    • Vulling:


    • Doe in een kom de pure chocolade en de boter


    • Breng in een steelpan de slagroom aan de kook, roer goed om, schenk de room over de chocolade en de boter, roer goed en laat iets afkoelen


    • Roer de amaretto erdoor en laat in de koelkast iets opstijven


    • Giet de massa in cups en bestrooi met witte chocoladeschaafsel


    • Laat de bonbons in de koelkast opstijven