• IngrediĆ«nten

    • 100 gr ongezouten amandelen
    • 1/2 losgeklopt ei
    • 1 tl geraspte citroenschil (vers)
    • Citroensap


  • Bereiding:

    • Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim
      water aan de kook en giet ze daarna af
    • Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf
      er onder water de velletjes af
    • Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje
      (bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en
      bitter te worden)
    • Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer
    • Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en
      spatel het amandelmengsel erdoor
    • Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die
      op smaak met een paar druppels citroensap
    • Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg
    • Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken