-
Ingrediënten- 100 gr ongezouten amandelen
- 1/2 losgeklopt ei
- 1 tl geraspte citroenschil (vers)
- Citroensap
-
Bereiding:- Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim
water aan de kook en giet ze daarna af - Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf
er onder water de velletjes af - Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje
(bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en
bitter te worden) - Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer
- Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en
spatel het amandelmengsel erdoor - Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die
op smaak met een paar druppels citroensap - Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg
- Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken
- Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim