-
Ingrediënten:-
50 gr boter -
200 gr suiker -
2 zakjes vanillesuiker -
2,5 dl slagroom -
300 gr blanke, geschaafde amandelen -
150 gr in kleine stukjes gesneden geconfijte sinaasappel -
50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter) -
150 gr couverture
-
-
Bereiding:-
Verhit voor de amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al roerend tot de suiker lichtbruin is geworden -
Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is opgelost -
Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals al roerend tot deze goed gebonden en stevig is -
Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en leg deze op een bakblik -
Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op 175 tot 200 graden -
Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige massa -
Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de couverture -
Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels en bewaar ze koel
-