• Ingrediënten:



    • 50 gr boter


    • 200 gr suiker


    • 2 zakjes vanillesuiker


    • 2,5 dl slagroom


    • 300 gr blanke, geschaafde amandelen


    • 150 gr in kleine stukjes gesneden geconfijte sinaasappel


    • 50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter)


    • 150 gr couverture

  • Bereiding:



    • Verhit voor de amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al roerend tot de suiker lichtbruin is geworden


    • Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is opgelost


    • Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals al roerend tot deze goed gebonden en stevig is


    • Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en leg deze op een bakblik


    • Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op 175 tot 200 graden


    • Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige massa


    • Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de couverture


    • Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels en bewaar ze koel