-
Ingrediënten:-
1 1/2 dl water -
45 gr in stukjes gesneden boter -
1/2 theelepel zout -
Peper -
Nootmuskaat -
60 gr gezeefde bloem -
3 eieren
-
-
Bereiding:-
Breng het water met de boter en de kruiden aan de kook en kook het zachtjes tot de boter is gesmolten -
Verwarm de oven voor op 200 graden -
Neem de pan van het vuur en doe er onmiddellijk alle bloem in, terwijl u met een houten lepel goed roert -
Zet de pan op een middelhoog vuur en mix 1-2 minuten, tot het mengsel een massa begint te worden die van de pan loskomt -
Haal de pan weer van het vuur, maak met de lepel een kuiltje in het midden en breek er onmiddellijk 1 ei in, terwijl u stevig mengt -
Roer er vervolgens het tweede ei door en doe het mengsel in een spuitzak -
Beboter een bakplaat en spuit er met een tussenruimte van 5 cm kleine bergjes op van 2 1/2 cm doorsnee en 1 cm hoog -
Klop 1 ei op met 1/2 theelepel water en bestrijk hier de bergjes voorzichtig mee, waarbij u ze iets plat drukt (zorg ervoor dat er geen eiermengsel op de bakplaat komt) -
Zet de profiteroles in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin -
Haal ze uit de oven en snijd ze aan de zijkant met een scherp mes in -
Zet ze weer in de uitgeschakelde oven, laat ze daar nog 10 minuten in met de deur op een kier en laat ze dan op een rooster afkoelen -
Maak voor de vulling een luchtig mengsel van gervais-kaas, room, fijngehakte amandelen en versgehakte bieslook -
Snijd de profiteroles open, vul ze met het kaasmengsel en zet er de hoedjes weer op
-