• IngrediĆ«nten:


    • 1 1/2 dl water

    • 45 gr in stukjes gesneden boter

    • 1/2 theelepel zout

    • Peper

    • Nootmuskaat

    • 60 gr gezeefde bloem

    • 3 eieren

  • Bereiding:


    • Breng het water met de boter en de kruiden aan de kook en kook het zachtjes tot de boter is gesmolten

    • Verwarm de oven voor op 200 graden

    • Neem de pan van het vuur en doe er onmiddellijk alle bloem in, terwijl u met een houten lepel goed roert

    • Zet de pan op een middelhoog vuur en mix 1-2 minuten, tot het mengsel een massa begint te worden die van de pan loskomt

    • Haal de pan weer van het vuur, maak met de lepel een kuiltje in het midden en breek er onmiddellijk 1 ei in, terwijl u stevig mengt

    • Roer er vervolgens het tweede ei door en doe het mengsel in een spuitzak

    • Beboter een bakplaat en spuit er met een tussenruimte van 5 cm kleine bergjes op van 2 1/2 cm doorsnee en 1 cm hoog

    • Klop 1 ei op met 1/2 theelepel water en bestrijk hier de bergjes voorzichtig mee, waarbij u ze iets plat drukt (zorg ervoor dat er geen eiermengsel op de bakplaat komt)

    • Zet de profiteroles in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin

    • Haal ze uit de oven en snijd ze aan de zijkant met een scherp mes in

    • Zet ze weer in de uitgeschakelde oven, laat ze daar nog 10 minuten in met de deur op een kier en laat ze dan op een rooster afkoelen

    • Maak voor de vulling een luchtig mengsel van gervais-kaas, room, fijngehakte amandelen en versgehakte bieslook

    • Snijd de profiteroles open, vul ze met het kaasmengsel en zet er de hoedjes weer op