• Ingrediënten

    • 6 ontdooide plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg
    • 150 gr amandelspijs
    • 1 grote gesnipperde handappel
    • 50 gr rozijnen
    • 1 eidooier
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel amandellikeur
    • 1 losgeklopt ei
    • 4 eetlepels amandelschaafsel
    • 2 eetlepels suiker
    • Gemalen kaneel


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de
      vanillesuiker en de likeur
    • Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes
    • Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een
      vork streepjes in en bestrijk het deeg met ei
    • Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de
      broodjes; druk ze licht aan
    • Leg de broodjes op een omgespoelde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in
      het midden van de oven
    • Bestrooi de broodjes direct met kaneel