-
Ingrediënten- 6 ontdooide plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg
- 150 gr amandelspijs
- 1 grote gesnipperde handappel
- 50 gr rozijnen
- 1 eidooier
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel amandellikeur
- 1 losgeklopt ei
- 4 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels suiker
- Gemalen kaneel
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C
- Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de
vanillesuiker en de likeur - Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes
- Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een
vork streepjes in en bestrijk het deeg met ei - Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de
broodjes; druk ze licht aan - Leg de broodjes op een omgespoelde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in
het midden van de oven - Bestrooi de broodjes direct met kaneel