Waarom mogen we niet een heel klein beetje suiker nemen met de methode Montignac? Zoals bijvoorbeeld mayonaise met suiker, hoe erg kan dat nou zijn? Ik ken iemand die altijd mayo/vleeswaar e.d. met suiker gebruikt en ze valt prima af.


Natuurlijk kun je ook afvallen als je wel kleine hoeveelheden suiker erbij neemt (geldt niet voor alle mensen trouwens) maar de reden waarom je geen suiker mag is deze: als je toch slechte koolhydraten, ook al is het in geringe mate, blijft eten tijdens fase 1 blijft je alvleesklier van slag, dat zal je dan misschien niet merken op de weegschaal, maar de overgang naar fase 2 wordt er bepaald niet makkelijker op (lukt in de meeste gevallen helemaal niet meer) omdat de bloedsuiker nog steeds telkens de lucht inschiet wanneer het lichaam een koolhydraat met een wat hogere GI te verwerken krijgt, en in combinatie met vet kom je dus aan. Als je fase 1 voor tenminste 3 maanden volgt zonder te zondigen (dus ook zonder mayonaise/vleeswaar met suiker!) is je alvleesklier een stuk stabieler geworden en kun je rustig naar fase 2 overgaan zonder dat je gelijk aankomt. Ook kun je dan in fase 2 wel eens een (flinke) zonde permiteren zonder dat je dat gelijk ziet op de weegschaal!


Terug