aantal personen: 12
-
Ingrediënten:-
1 1/2 el. margarine -
100 gr. bloem -
5 el. maizena -
5 eieren -
150 gr. suiker -
1 el. citroenrasp -
Zout -
1 zakje geschaafde amandelen -
1/4 l. slagroom -
4 zakjes vanillesuiker -
2 bl. witte gelatine -
6 el. advocaat
-
-
Bereiding:-
Verwarm de oven op 175 graden -
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met de margarine -
Bloem met maizena samen zeven -
Boven een kom eieren breken, suiker, snufje zout en citroenrasp toevoegen en in ca. 10 min. schuimig kloppen -
Lepel voor lepel het bloemmengsel door het eimengsel scheppen -
Overdoen in de springvorm en in ca. 45 min. lichtbruin bakken -
Laat de taart dan ca. 5 min. in de vorm afkoelen en verwijder dan de vorm -
Laat de taart verder afkoelen -
In een droge koekepan amandelen even roosteren -
In een kom de slagroom met vanillesuiker bijna stijfkloppen -
Week de gelatine in koud water -
Verwarm in een steelpan 2 el. water -
Los de gelatine daarin op -
Klop het gelatine mengsel door de slagroom -
Doe 1/3 deel van de slagroom in een aparte kom -
Roer door de 2/3 van de slagroom de advocaat -
Snij de taart in twee lagen door -
Leg een laag op een platte schaal -
Strijk met een mes een laag roomadvocaatmengsel erop -
Leg dan de andere laag erop -
Bestrijk met het restant slagroom de zijkanten en bovenkant van de taart -
Druk de geroosterde amandelen ertegen -
Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast
-