aantal personen: 12


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 1/2 el. margarine

    • 100 gr. bloem

    • 5 el. maizena

    • 5 eieren

    • 150 gr. suiker

    • 1 el. citroenrasp

    • Zout

    • 1 zakje geschaafde amandelen

    • 1/4 l. slagroom

    • 4 zakjes vanillesuiker

    • 2 bl. witte gelatine

    • 6 el. advocaat

  • Bereiding:


    • Verwarm de oven op 175 graden

    • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met de margarine

    • Bloem met maizena samen zeven

    • Boven een kom eieren breken, suiker, snufje zout en citroenrasp toevoegen en in ca. 10 min. schuimig kloppen

    • Lepel voor lepel het bloemmengsel door het eimengsel scheppen

    • Overdoen in de springvorm en in ca. 45 min. lichtbruin bakken

    • Laat de taart dan ca. 5 min. in de vorm afkoelen en verwijder dan de vorm

    • Laat de taart verder afkoelen

    • In een droge koekepan amandelen even roosteren

    • In een kom de slagroom met vanillesuiker bijna stijfkloppen

    • Week de gelatine in koud water

    • Verwarm in een steelpan 2 el. water

    • Los de gelatine daarin op

    • Klop het gelatine mengsel door de slagroom

    • Doe 1/3 deel van de slagroom in een aparte kom

    • Roer door de 2/3 van de slagroom de advocaat

    • Snij de taart in twee lagen door

    • Leg een laag op een platte schaal

    • Strijk met een mes een laag roomadvocaatmengsel erop

    • Leg dan de andere laag erop

    • Bestrijk met het restant slagroom de zijkanten en bovenkant van de taart

    • Druk de geroosterde amandelen ertegen

    • Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast