Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/2 liter water
    • 350 gr lamsgehakt
    • 2 gesnipperde uien
    • 1/2 kop gele spliterwten
    • 250 gr fijngehakte spinazie
    • 10 gesnipperde sjalotten
    • 2 theelepels zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 kop ongekookte rijst
    • 2 koppen yoghurt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen


  • Bereiding:

    • Doe het water met het lamsvlees, de uien, spliterwten, spinazie,
      sjalotten, zout en peper in een soeppan
    • Breng het aan de kook, sluit de pot en laat het 40 minuten sudderen
    • Roer de rijst erdoor en laat nog 25 minuten koken op matig vuur; roer
      af en toe
    • Voeg de yoghurt toe, roer 1 minuten zonder te koken en haal het van het
      vuur
    • Verhit de olie in een koekenpan, doe de dille erbij en laat die 2
      minuten al roerend bakken
    • Voeg het bij de soep en dien op