Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 1 1/2 liter water
- 350 gr lamsgehakt
- 2 gesnipperde uien
- 1/2 kop gele spliterwten
- 250 gr fijngehakte spinazie
- 10 gesnipperde sjalotten
- 2 theelepels zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 kop ongekookte rijst
- 2 koppen yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen
-
Bereiding:- Doe het water met het lamsvlees, de uien, spliterwten, spinazie,
sjalotten, zout en peper in een soeppan - Breng het aan de kook, sluit de pot en laat het 40 minuten sudderen
- Roer de rijst erdoor en laat nog 25 minuten koken op matig vuur; roer
af en toe - Voeg de yoghurt toe, roer 1 minuten zonder te koken en haal het van het
vuur - Verhit de olie in een koekenpan, doe de dille erbij en laat die 2
minuten al roerend bakken - Voeg het bij de soep en dien op
- Doe het water met het lamsvlees, de uien, spliterwten, spinazie,