aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 ui

  • 4 el boter

  • 200 gr lange korrelrijst

  • 1/8 l instant bouillon

  • Peper

  • Zout

  • 4 varkenskoteletten

  • 250 gr abrikozen

  • 100 gr jonge spinazie (kleine blaadjes)

Bereiding:


  • Hak de schoongemaakte ui fijn

  • Verhit 2 eetlepels boter en stoof de uisnippers glazig

  • Roer de rijst erdoor, laat nog eventjes stoven en giet er dan de bouillon over

  • Vul bij met 1/2 liter water

  • Laat de rijst 15 minuten zwellen

  • Bak ondertussen de koteletten in de rest van de boter en kruid met peper en zout

  • Spoel de abrikozen onder koud water, halveer ze, verwijder de steen en snijd het vruchtvlees in maantjes

  • Was de spinazie kort, dep hem droog en hak hem fijn

  • Roer de spinazie en abrikozen door de rijst en laat nog 3-4 minuten zacht stoven

  • Dien de koteletten op met rijst en garneer met verse spinazie en abrikozenmaantjes