aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 ui -
4 el boter -
200 gr lange korrelrijst -
1/8 l instant bouillon -
Peper -
Zout -
4 varkenskoteletten -
250 gr abrikozen -
100 gr jonge spinazie (kleine blaadjes)
Bereiding:
-
Hak de schoongemaakte ui fijn -
Verhit 2 eetlepels boter en stoof de uisnippers glazig -
Roer de rijst erdoor, laat nog eventjes stoven en giet er dan de bouillon over -
Vul bij met 1/2 liter water -
Laat de rijst 15 minuten zwellen -
Bak ondertussen de koteletten in de rest van de boter en kruid met peper en zout -
Spoel de abrikozen onder koud water, halveer ze, verwijder de steen en snijd het vruchtvlees in maantjes -
Was de spinazie kort, dep hem droog en hak hem fijn -
Roer de spinazie en abrikozen door de rijst en laat nog 3-4 minuten zacht stoven -
Dien de koteletten op met rijst en garneer met verse spinazie en abrikozenmaantjes