Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 350 gr mager lamsvlees aan een stuk
    • 1 gesnipperde ui
    • 1/2 kop gele spliterwten, een nacht geweekt en afgegoten
    • 1 1/2 liter water
    • 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
    • 1 mespuntje kaneel
    • 2 eetlepels boter
    • 4 kleine moesappelen, geschild, ontpit en in stukjes gehakt
    • 350 gr zure koersen zonder pit of eenzelfde hoeveelheid uit blik
    • 1 eetlepel gehakte verse munt of 2 theelepels gedroogde munt


  • Bereiding:

    • Breng het lamsvlees, de ui, de spliterwten, het water, zout, peper,
      kurkuma en kaneel in een soeppan aan de kook, draai het vuur laag en laat
      het met het deksel op de pan 1 1/2 uur sudderen
    • Verhit de boter in de koekenpan en sauteer de kersen 3 minuten op een
      matig vuur
    • Doe de vruchten bij de soep en laat het nog 40 minuten sudderen
    • Haal het vlees eruit, snijd het in kleine stukjes en doe het weer in de
      soep
    • Strooi voor het serveren de munt erover