Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 350 gr lamsvlees
    • 1 kop gele spliterwten
    • 1 gesnipperde ui
    • 3/4 liter water
    • 1 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/4 theelepel korianderpoeder
    • Een mespuntje verkruimelde saffraan
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen
    • 1 eetlepel citroensap


  • Bereiding:

    • Doe het lamsvlees, de erwten en de ui in de pan met het water, zout,
      peper en de kruiden
    • Breng het aan de kook, sluit de pan en laat het 1 uur sudderen
    • Voeg de pruimen en abrikozen toe en laat het nog 30 minuten sudderen
    • Haal het lamsvlees eruit, snijd het in kleine stukjes en doe het weer
      in de pan
    • Giet het citroensap erbij
    • Verwarm de soep opnieuw en dien warm op