Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gr lamsvlees
- 1 kop gele spliterwten
- 1 gesnipperde ui
- 3/4 liter water
- 1 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel korianderpoeder
- Een mespuntje verkruimelde saffraan
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen
- 1 eetlepel citroensap
-
Bereiding:- Doe het lamsvlees, de erwten en de ui in de pan met het water, zout,
peper en de kruiden - Breng het aan de kook, sluit de pan en laat het 1 uur sudderen
- Voeg de pruimen en abrikozen toe en laat het nog 30 minuten sudderen
- Haal het lamsvlees eruit, snijd het in kleine stukjes en doe het weer
in de pan - Giet het citroensap erbij
- Verwarm de soep opnieuw en dien warm op
- Doe het lamsvlees, de erwten en de ui in de pan met het water, zout,