Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gr mager lamsvlees aan een stuk
- 2 fijngehakte uien
- 50 gr spliterwten
- 7 1/2 liter water
- 1/2 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- Mespunt kaneel
- 2 eetlepels olie
- 2 kweeperen, geschild, van klokhuizen ontdaan en in stukjes gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- 1 mespunt suiker
- 1 eetlepel gehakte peterselie
-
Bereiding:- Laat de erwten een nacht weken en giet ze af
- Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel
en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur
zachtjes koken - Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar
zijn en roer er het citroensap en de suiker door - Voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes
koken - Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes
- Serveer de soep en geef het vlees er apart bij
- Geef erknapperig brood en salade bij