Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 350 gr mager lamsvlees aan een stuk
    • 2 fijngehakte uien
    • 50 gr spliterwten
    • 7 1/2 liter water
    • 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
    • Mespunt kaneel
    • 2 eetlepels olie
    • 2 kweeperen, geschild, van klokhuizen ontdaan en in stukjes gesneden
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 mespunt suiker
    • 1 eetlepel gehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Laat de erwten een nacht weken en giet ze af
    • Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel
      en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur
      zachtjes koken
    • Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar
      zijn en roer er het citroensap en de suiker door
    • Voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes
      koken
    • Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes
    • Serveer de soep en geef het vlees er apart bij
    • Geef erknapperig brood en salade bij