aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
500 gr beetgare aardappelen -
400 gr beetgare spruitjes -
300 gr extra fijne erwtjes (diepvries) -
Boter -
Versgemalen peper -
Zout -
1 Aberdeen Angus T-bone steak (ongeveer 1.4 kg) -
400 gr gepelde tomaten -
1/2 tl maïszetmeel -
2 el koud water -
1/2 el gehakte basilicum -
1 gesnipperd sjalotje
-
-
Bereiding:-
Blancheer en verfris de erwtjes en laat ze uitlekken -
Laat een grote noot boter opbruisen in een evenschotel -
Kruid de steak met peper en bak het vlees kort en hevig aan beide zijden -
Laat de boter niet verbranden, ververs desnoods -
Plaats de schotel in een matig voorverwarmde oven en braad de steak aan elke zijde 7 tot 8 minuten -
Bedruip het vlees af en toe met de braadboter -
Pel de tomaten en snijd ze in vier, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees zeer fijn -
Smelt een noot boter in een sauspan en voeg er de tomaten bij -
Kruid met zout en breng al roerend aan de kook -
Los het maïszetmeel op in het koud water en voeg het al roerend bij de tomaten -
Laat dit ongeveer 3 minuten al roerend koken -
Meng de basilicumsnippers erdoor en kruid af -
Haal het vlees uit de schaal en houd het warm op een serveerschotel -
Kruid met zout -
Snijd de aardappels in schijfjes en bak ze goudgeel -
Warm de spruitjes in een beetje boter -
Stoof het sjalotje en voeg de erwtjes toe -
Serveer de saus afzonderlijk in een sauskommetje -
Versnijd de T-bone steak in plakjes aan tafel en schep er een lepel tomatensaus over -
Serveer er een rode Bourgogne of Bordeaux bij
-