aantal personen: 6


  • Ingrediënten:


    • 500 gr beetgare aardappelen

    • 400 gr beetgare spruitjes

    • 300 gr extra fijne erwtjes (diepvries)

    • Boter

    • Versgemalen peper

    • Zout

    • 1 Aberdeen Angus T-bone steak (ongeveer 1.4 kg)

    • 400 gr gepelde tomaten

    • 1/2 tl maïszetmeel

    • 2 el koud water

    • 1/2 el gehakte basilicum

    • 1 gesnipperd sjalotje


  • Bereiding:


    • Blancheer en verfris de erwtjes en laat ze uitlekken

    • Laat een grote noot boter opbruisen in een evenschotel

    • Kruid de steak met peper en bak het vlees kort en hevig aan beide zijden

    • Laat de boter niet verbranden, ververs desnoods

    • Plaats de schotel in een matig voorverwarmde oven en braad de steak aan elke zijde 7 tot 8 minuten

    • Bedruip het vlees af en toe met de braadboter

    • Pel de tomaten en snijd ze in vier, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees zeer fijn

    • Smelt een noot boter in een sauspan en voeg er de tomaten bij

    • Kruid met zout en breng al roerend aan de kook

    • Los het maïszetmeel op in het koud water en voeg het al roerend bij de tomaten

    • Laat dit ongeveer 3 minuten al roerend koken

    • Meng de basilicumsnippers erdoor en kruid af

    • Haal het vlees uit de schaal en houd het warm op een serveerschotel

    • Kruid met zout

    • Snijd de aardappels in schijfjes en bak ze goudgeel

    • Warm de spruitjes in een beetje boter

    • Stoof het sjalotje en voeg de erwtjes toe

    • Serveer de saus afzonderlijk in een sauskommetje

    • Versnijd de T-bone steak in plakjes aan tafel en schep er een lepel tomatensaus over

    • Serveer er een rode Bourgogne of Bordeaux bij