Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 2 kleine kiwi’s
    • 150 gram aardbeien
    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 2 eetlepel sherry
    • 1 theelepel vanille essence
    • fructose
    • 1 eierdooier
    • 1/8 liter slagroom

  • Bereiding:
    • Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes
    • Snijd plakjes in halve maantjes
    • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en laat ze goed uitlekken
    • Halveer de aardbeien dan
    • Week de gelatine in koud water
    • Verhit de sherry met de vanille essence, 1 afgestreken eetlepel fructose en eidooier al
      roerend tot net onder het kookpunt, de saus begint dan te binden
    • Neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op
    • Laat afkoelen
    • Klop de slagroom met wat fructose bijna stijf
    • Meng de gelatine-oplossing als het lobbig wordt door de slagroom
    • Schik plakjes kiwi en aardbeien in coupes en schep er een laagje roomcreme op
    • Herhalen tot het op is
    • Eindigen met roomcreme en vruchtjes om te garneren
    • Zo koud mogelijk serveren