Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 2 kleine kiwi’s
- 150 gram aardbeien
- 2 blaadjes witte gelatine
- 2 eetlepel sherry
- 1 theelepel vanille essence
- fructose
- 1 eierdooier
- 1/8 liter slagroom
- Bereiding:
- Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes
- Snijd plakjes in halve maantjes
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en laat ze goed uitlekken
- Halveer de aardbeien dan
- Week de gelatine in koud water
- Verhit de sherry met de vanille essence, 1 afgestreken eetlepel fructose en eidooier al
roerend tot net onder het kookpunt, de saus begint dan te binden - Neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op
- Laat afkoelen
- Klop de slagroom met wat fructose bijna stijf
- Meng de gelatine-oplossing als het lobbig wordt door de slagroom
- Schik plakjes kiwi en aardbeien in coupes en schep er een laagje roomcreme op
- Herhalen tot het op is
- Eindigen met roomcreme en vruchtjes om te garneren
- Zo koud mogelijk serveren