10 stuks
-
Ingrediënten:-
10 kleine aardappelen met schil -
Zout -
Peper -
10 laurierblaadjes -
2 eetlepels olijfolie -
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes -
10 houten spiesjes
-
-
Bereiding:-
Kook de aardappelen ca. 15 minuten in kokend water met zout, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel in vier partjes -
Steek aan de spiesjes 4 partjes aardappel en 1 blaadje laurier -
Verwarm de grill voor op hoogste stand -
Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn, zout en peper -
Grilleer de spiesjes onder regelmatig omdraaien ca. 10 minuten -
Variatie: -
Kook de aardappelen volgens bovenstaand recept en snijd ze in partjes -
Rol elk partje in een dun plakje bacon -
Maak spiesjes van 4 in bacon gerolde partjes aardappel en grilleer ze ca. 10 minuten onder de hete grill -
Draai ze regelmatig om
-