aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 50 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 2 theelepels paprikapoeder

    • 1 kg geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

    • 7 dl bouillon

    • 2 1/b dl melk

    • 1 dl koffieroom

    • 150 gr geraspte belegen kaas

    • Zout

    • Peper

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Roer het paprikapoeder door het uimengsel

    • Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken

    • Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ñ 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen

    • Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper