aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
50 gr boter -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
2 theelepels paprikapoeder -
1 kg geschilde en in blokjes gesneden aardappelen -
7 dl bouillon -
2 1/b dl melk -
1 dl koffieroom -
150 gr geraspte belegen kaas -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten -
Roer het paprikapoeder door het uimengsel -
Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken -
Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ñ 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen -
Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper
-