Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 preistronken
- 1 witte selder
- 2 wortelen
- 4 uien
- 1 soepkip
- 1 kg aardappelen
- 250 gr spek
- 50 gr kervel
- Tijm
- Laurier
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder, 1 ui, tijm,
laurier en 2 wortelen - Kruid met peper en zout
- Snijd het wit van de prei, de selder en de ui fijn
- Stoof ze aan in boter, voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Voeg vervolgens de aardappelen toe en laat die zachtjes gaar koken
- Mix en kruid en haal de soep door een zeef
- Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat ze uitbakken
- Doe ze in de soep, werk af met een kerveltakje en serveer
- Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder, 1 ui, tijm,