Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 preistronken
    • 1 witte selder
    • 2 wortelen
    • 4 uien
    • 1 soepkip
    • 1 kg aardappelen
    • 250 gr spek
    • 50 gr kervel
    • Tijm
    • Laurier
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder, 1 ui, tijm,
      laurier en 2 wortelen
    • Kruid met peper en zout
    • Snijd het wit van de prei, de selder en de ui fijn
    • Stoof ze aan in boter, voeg de bouillon toe en breng aan de kook
    • Voeg vervolgens de aardappelen toe en laat die zachtjes gaar koken
    • Mix en kruid en haal de soep door een zeef
    • Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat ze uitbakken
    • Doe ze in de soep, werk af met een kerveltakje en serveer