Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 liter bouillon
    • 1 1/2 kg aardappelen
    • 4 grote uien
    • 3 stoofpreien
    • 50 gr vetstof
    • 50 gr peterselie
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • Tijm
    • Laurier
    • Een snuifje gemalen kruidnagel


  • Bereiding:

    • Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken
    • Verhit de vetstof en fruit hierin de uien
    • Voeg de bouillon en de kruiden toe
    • Reinig de preien en schil de aardappelen
    • Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm
    • Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken
    • Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep
    • Giet de soep in een soepterrine
    • Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep