Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 liter bouillon
- 1 1/2 kg aardappelen
- 4 grote uien
- 3 stoofpreien
- 50 gr vetstof
- 50 gr peterselie
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Tijm
- Laurier
- Een snuifje gemalen kruidnagel
-
Bereiding:- Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken
- Verhit de vetstof en fruit hierin de uien
- Voeg de bouillon en de kruiden toe
- Reinig de preien en schil de aardappelen
- Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm
- Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken
- Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep
- Giet de soep in een soepterrine
- Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep