• IngrediĆ«nten:

    • 2 aardappelen
    • 320 gr. gerookte zalm
    • 0,50 deciliter visbouillon
    • 0,50 deciliter Champagne
    • 3 eetlepels Champagneazijn
    • 0,50 deciliter olijfolie
    • Walnotenolie naar smaak
    • 30 gr Frisee sla
    • Enkele kervelblaadjes voor garnituur
    • Olie om te bakken


  • Bereiding:

    • De aardappels afboenen onder de koude kraan
    • Drogen met keukenpapier
    • In de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden
    • Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de op 160 graden verwarmde olie bakken
    • Ook enkele losse chips bakken
    • De aardappel op keukenpapier uit laten lekken
    • Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot een derde in laten koken en af laten koelen
    • De olie hier met de garde door kloppen.
    • De sandwich als volgt opbouwen:
    • – Eerst een plakje aardappel
    • – Dan wat gerookte zalm
    • – Vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisee
    • Dit herhalen tot alle ingrediĆ«nten op zijn
    • De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen