-
Ingrediënten:- 2 aardappelen
- 320 gr. gerookte zalm
- 0,50 deciliter visbouillon
- 0,50 deciliter Champagne
- 3 eetlepels Champagneazijn
- 0,50 deciliter olijfolie
- Walnotenolie naar smaak
- 30 gr Frisee sla
- Enkele kervelblaadjes voor garnituur
- Olie om te bakken
-
Bereiding:- De aardappels afboenen onder de koude kraan
- Drogen met keukenpapier
- In de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden
- Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de op 160 graden verwarmde olie bakken
- Ook enkele losse chips bakken
- De aardappel op keukenpapier uit laten lekken
- Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot een derde in laten koken en af laten koelen
- De olie hier met de garde door kloppen.
- De sandwich als volgt opbouwen:
- – Eerst een plakje aardappel
- – Dan wat gerookte zalm
- – Vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisee
- Dit herhalen tot alle ingrediënten op zijn
- De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen