aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten:


    • 25 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 2 theelepels paprikapoeder

    • 750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

    • 7 1/2 dl visbouillon of water

    • 2 dl melk

    • 150 gr geraspte belegen kaas

    • 250 gr gepelde garnalen

    • Zout

    • Peper

    • 750 gr in blokjes gesneden schelvis- of kabeljauwfilet

    • 4 eetlepels bloem

    • 1/2 dl olijf- of zonnebloemolie

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Roer de bloem door het uimengsel

    • Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook

    • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ├▒ 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn

    • Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep

    • Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat hhaar nog 10 minuten zachtjes koken

    • Bak intussen de visblokjes

    • Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem

    • Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken

    • Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden

    • Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd